Leiden AlumniWebinar 'Sociale veiligheid op de werkvloer - 1 maart 2022' - Prof. Sandra Groeneveld
views
comments
- Met de pijlen boven in beeld kunt u zelf schakelen tussen de presentatie en spreker -
Sociale veiligheid verwijst naar een werkklimaat waarin medewerkers zich vrij voelen hun mening naar voren te brengen en niet vrezen voor vernedering of intimidatie door collega’s of leidinggevenden. Dit is een noodzakelijke voorwaarde om effectief samen te werken, te leren en te presteren. Hoe realiseer je zo’n sociaal veilige werkomgeving? Welk leiderschap kan daaraan bijdragen? En wat is de invloed van online werken en van toenemende diversiteit op ervaringen van sociale veiligheid? In dit alumni webinar deelt Sandra Groeneveld, hoogleraar Publiek Management, inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden handvatten aangereikt om te bouwen aan sociale veiligheid in je eigen organisatie.
In het eerste deel van het webinar deelt Sandra Groeneveld inzichten over sociale veiligheid uit de wetenschap en resultaten uit eigen onderzoek bij overheidsorganisaties. In het tweede deel van het webinar wordt op basis van die wetenschappelijke inzichten ingegaan hoe de sociale veiligheid van een organisatie bevorderd kan worden. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden tips gegeven voor het bevorderen van de sociale veiligheid in je eigen werkomgeving.
DoelgroepDit webinar is voor medewerkers en leidinggevenden in allerhande organisaties, publiek en privaat. Het webinar is toegankelijk voor alumni van de Universiteit Leiden en andere geïnteresseerden.
Over de sprekerSandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management bij het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Zij onderzoekt de inrichting en het management van publieke organisaties, waarbij zij zich in het bijzonder richt op vragen over organisatieverandering, leiderschap en diversiteit en inclusiviteit. In het Leiden Leadership Centre werkt ze samen met collega’s aan de uitwisseling tussen wetenschap en praktijk op het gebied van leiderschap in het publieke domein. In diverse bestuurlijke rollen probeert zij eveneens bij te dragen aan diversiteit, inclusiviteit en sociale veiligheid als speerpunten in de organisatie van de wetenschap. Zo is zij lid van de KNAW-adviescommissie Voedingsbodem en preventie ongewenst gedrag in de wetenschap en bestuurslid van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).
Leiden University MediaSpace™ video portal by Kaltura